HTML

Gondolatok a szobából

Vörösmarty a könytárban gondolkozott, én a szobámban... És ezt most bizony le is fogom írni :) Nem ígérem, hogy minden nap írok majd. Bár, ki tudja mit hoz majd a jövő...?!

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2009.08.19. 23:14 Nussi

"... Nagy utazás, azt mondtad, hogy ez az élet, s nem halunk meg ..."

Vasárnap megnéztem a Napsütötte Toscana (Under the Tuscana Sun) c. filmet, és leírhatatlanul mennyei volt.
Toscana az utóbbi egy- két évben lett nagy szerelmem -Budapest, és Új-Zéland mellett. Nem tudom már hogyan, honnan jött a felismerés, hogy Toscana, de jött, és azóta is benne van a parányi agyacskámban.

Szóval megnéztem ezt az amerikai- olasz romantikus vígjátékot- a lelkiállapotomnak tökéletes volt. Kis könnyed-lányos-bájos mozgókép, a sztori mondhatni szokásos: megcsalt, majd elvált főhősnő, akit a barátai elküldenek nyaralni Toscanaba, és egy hirtelen ötleten felbuzdulva vesz magának egy lelakott romos házat, amit aztán a 105. percre természetesen szépen felújít, közben írogat a kis Apple notebookján (hiába,  elvált amerikai írónő, Apple, és semmi más), egy olasz félisten "megszerelmeskedi" (ez volt a magyar fodítás, na! "Francesca, most nagyon megszerelmeskedlek!"), aztán természetesen mégsem az olasz Adonisz lesz élete párja, hanem a borostás (!) szintén író, a lengyel kölyök meg fejbevágja magát egy zászlóval.

Érdekes, hogy mennyien mennek Toscanaba új életet kezdeni. Mintha Toscana vonzaná azokat, akiknek valami elromlott az életükben, és tiszta, hófehér lapot szeretnének.
Tulajdonképpen nem is rossz ötlet.

Ülni egy méd romos, de lepusztult állapotában is csodálatos, felújításra váró Toscan terrakotta erkélyen egy pohár vérvörösen izzó kellemes félédes olasz vörösborral, és nézni, hogyan festi a lebukó nap fénye sötétnarancssárgára, púderrózsaszínre, és orgonalilára a tájat, az eget, a pamacsfelhőket, miközben a háttérben lágyan szólna valami kellemes muzsika. Talán Chopin. Esetleg valami könnyű jazz, egy lágyan búgó, fülkagylót és hallójáratot gyengéden csiklandozó testes női hanggal.

Csak hunyd le a szemed, és élvezd az elképzelt látvány, amely szép komótosan beúszik az elmédbe...

Egy nap, ha sok pénzem lesz, veszek magamnak egy apró villát Toscanaban. Nem lesz túl nagy. Nappali, két hálószoba, egy konyha, és egy hatalmas erkély. A kertben szőlő lesz, és olíva, és talán bort is fogok készíteni. Az olívabogyókat pedig hatalmas, kézzel fonott kosarakba teszem majd, elviszem a helyi présüzembe, és olívaolajat készítettek belőle. No meg szappant.
Lesz majd egy fekete- fehér tibeti terrierem, akit Puszedlinek fogok hívni. És a kertemben lesz majd egy tavacska is- teknősökkel, és díszhalakkal. És oh, igen, majd' elfelejtettem! Egy medence, amelynek az alján gyönyörű mozaik lesz.

És mindig, mindig lesz ott valaki! A medencénél, a tavacskánál, a házban. Mindig lesz majd valaki a medencémben, a konyhámban, a telkemen, a házamban, az otthonomban... A szívemben. Mellettem.

Hát nem gönyörű...? Tegye fel a kezét, aki velem jönne : )

5 komment

Címkék: film utazás álom gondolatok őszinteség


A bejegyzés trackback címe:

https://cupofcake.blog.hu/api/trackback/id/tr421324491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lánglovag 2009.08.20. 23:40:40

A majd egyszer elkezdődő, s aztán soha véget nem érő utazásaim során biztosan meglátogatlak majd, sőt az is könnyen meglehet, hogy Új-Zélandon is összefutunk valamikor. ;)

Nussi 2009.08.20. 23:42:40

@Lánglovag: Őszintén remélem. Lesz helyed, biciklistül! : )
N.

Ui: Zélandon, ha látod, hogy egy szerencsétlen fuldoklik egy szörfdeszkával, azért rángass ki a vízből ; )

Lánglovag 2009.08.21. 00:22:35

@Nussi: Köszönöm, hát akkor ezennel megígérem, hogy mindenképp útba ejtem a birtokod. :)

Ui.: Sajnos azt kell mondjam, hogy ott is leginkább csak rossz példával járhatok előtted vagy maximum csak a fuldoklásban lehetek hű társad, a csillagjegyemen kívül ugyanis vajmi kevés közöm van a vízhez. Szegény evolúció rengeteget küzdött azért, hogy kirugdaljon minket a szárazföldre, így én próbálok tisztelettel adózni ezen csoda előtt. ;)

Lánglovag 2009.08.21. 20:23:38

Update: épp most futottam bele egy könyvajánlóba, Ézsiás Erzsébet: Az én Toszkánám - Etruszkok, madonnák, szerelmek. Izgalmasnak tűnik, remélem egyszer a te toszkánai élményeid is megjelennek majd csokorba szedve...
süti beállítások módosítása